2012. január 2., hétfő

Másfél éves fáradhatatlan, áldásos tevékenység

16 éves csúcson az államadósság (itt)

Gratulálunk a csúcshoz!

Az államadósság felelőseit a "kommunisták" háza táján kereső parlamenti bizottság bizonyára értékes adalékokhoz jut ebből az örömteli hírből.

Egy olyan párt keresi ellenfelei sorában a (valóban létező) felelősöket, amely 2002-ben megszavazta Medgyessy "100 napos" programját, amely 2006-ban 14. havi nyugdíjjal, ingyenes autópálya-használattal, 2010-ben adócsökkentéssel kampányolt. Amely ellenzékben ádázul destruktív ellenállást tanúsított az aktuális kormány kivétel nélkül minden egyes kiadáscsökkentő és bevételnövelő terve, intézkedése ellen.

Ennek a nyolc éven át szisztematikusan destruktív ellenzéknek az eltartása komoly tételekkel terhelte meg a költségvetést, növelte az államadósságot. Cserébe nem kaptunk semmi használhatót, semmi jót. Nem mutattak értelmes, hiteles alternatívát arra, hogy miként lenne elkerülhető a költségvetési válság, az államadósság növekedése. Ennek a szomorú ténynek az utólagos szomorú bizonyítéka ez az új csúcs.

Kivívóinak minden boldogabb, szerencsésebb égtájon - államháztartási kérdésekben legalább - hallgass! (=kuss!) volna a neve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése