2014. január 31., péntek

Egy vállrándítás

Orbán: az árfolyam nem a kormány dolga (itt)

Öngyilkos lett a debreceni iskolaigazgató (itt)


Az összefüggés szoros, közvetlen. A 2010-es kormányváltáskor 175 forintot kellett adni egy svájci frankért, ma 256-ot. Ennyit vesztett értékéből a magyarok pénze. Minimum ennyivel nagyobbak a devizahitelesek törlesztőrészletei. (Plusz még annyival, amennyit a brutális bankadó miatt a bankok az adósokra hárítottak/hárítanak a kamat és az árfolyamrés emelésével - a kormány, a Felügyelet cinkos jóváhagyásával, a jogállami szabályozás elmulasztásával. Az árfolyamválság által amúgy is sújtott adósokat még mélyebbre taszítva ezzel. A devizahitelesektől justizmord útján szerzett pénz bankadó formájában a kormányhoz jutott, majd az orgazda állam az egykulcsos adó formájában szétosztotta azt.)
A forint krónikus árfolyamválsága a populista és akarnok gazdaságpolitika egyenes következménye. A hatások egy "kis, nyitott gazdaságban", amely energiában szegény, amelynek működése/növekedése (exportja is, a beruházások és a fogyasztás is) importigényes és amely devizában nagymértékben eladósodott, pusztító erejűek.
A rezsicsökkentésként kapott összeg többszörösét veszíti el a magyar átlagpolgár a forint értékvesztésével.
A Párt göbbelsi propagandájának kétségtelen sikere, az ellenzék impotenciájának biztos jele, hogy ezt a szikár és megingathatatlan tényt nem sikerült a vezérelnök és jobbkeze nyakába varrni.

Addig is, amíg ez egyszer majd mégis sikerül, folytatódik a sok százezer lakás- és autóhiteles kínlódása.
Meg azoké is persze, akik azért átlátnak a cinikus vállrándítókon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése