2019. június 26., szerda

Politizáló egyetem és a kollektív magyarbűnösség


CEU-rektor: bűnös nép a magyar


"Beszéljen egy budapesti zsidóval Magyarország örök ártatlanságáról – javasolta az osztrák Der Standard újságírójának Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora annak kapcsán, hogy a magyar kormány szerinte úgy írta át a tanterveket, hogy Magyarország dicsőségét, ártatlanságát és szenvedéseit hangsúlyozzák a XX. században."

Ez a rasszista disznó nyíltan ragaszkodik Magyarország kollektív bűnösségének ("fasisztaságának") bélyegéhez, fiatal gazdája pedig ahhoz, hogy hazánk nem demokratikus (azaz nem civilizált) ország. (A magyarság kollektív bűnösségét hirdető ordas XX. századi eszmére nekünk magyaroknak nem árt allergiásnak lennünk. Emlékeztetőül: ennek jegyében hurcoltak több százezer magyart rabszolgaságba a "tatárok", gyilkoltak le 30+ ezer magyart a Délvidéken Tito kommunista partizánjai, űztek el szülőföldjükről megint csak több százezer felvidéki magyart Benesék. Persze ellenségeinknek nem róhatjuk fel azt, hogy figyelmen kívül hagyják mindezeket.)

A magyarság közmondásos vendégszeretetével visszaélve a nemzetközi médiában szorgalmazza az alkotmányos, törvényes magyar kormány, ill. Magyarország Unió általi büntetését, kiközösítését. Elképesztő arcátlansággal igényt tart arra is, hogy minősítse a magyarországi történelemtanítás, a történelemtankönyvek tartalmát. Visszaélve azzal, hogy mindez természetesen módon de jure és de facto szabadságában és jogában áll a mai Magyarországon magánemberként. Nincs azonban ilyesmire erkölcsileg és protokollárisan joga egy államilag befogadott egyetem rektoraként. Kapitális szereptévesztés. Sehol a civilizált világban nem tűrnek meg ilyesmit, mindenütt íratlan elvárás az alkotmányos rend tiszteletben tartása, külföldiek esetében pedig a belügyekbe való nyílt beavatkozás, a pártpolitikai tevékenység mellőzése, a mindenkori kormány elleni propaganda-tevékenység tilalma. Sehol sem szükséges ezeket törvénybe foglalni, triviális és racionális korlátokról van szó. Az "egyetemi autonómia" fogalma és védelme ezen korlátok tiszteletben tartásával lehet csak értelmesen fenntartható. Mindezek fényében érthetetlen a "diktátor" és az illetékes szolgálatok puhasága, amely még mindig nem tett pontot ennek az abszurditásnak a végére, és még mindig nem szorította ki Magyarországról ezt a társaságot minden skrupulus nélkül. Valahogy úgy, ahogyan azt Prága anno már simán megengedte magának, semmiféle nemzetközi felzúdulást sem keltve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése