2015. augusztus 19., szerda

Balekország

1966 határsértő (itt)

"Országszerte tiltott határátlépés miatt 1966 embert fogtak el a rendőrök, 14 emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás kedden - közölte a police.hu oldalon az ORFK."

Az origó-s tudósítás címében foglaltakkal szemben nem 1600, hanem - a szövegből kiviláglik - 1966 határsértőt fogott el a rendőrség 2015. augusztus 18-án kedden Magyarországon. Mivel egy évben több olyan nap is van mint kedd, egyértelműen több százezres tömegről, tényleges népvándorlásról kell beszélnünk.

Tehát Magyarország szerbiai határszakaszán de facto az jön át, aki akar. Aki csak szeretne. Ezt a határt nem őrzik, nem védik. Egy olyan ország pedig, amelynek a határain az jön be az országba, aki csak akar, amelynek a határát nem védik, az egy ultraliberális ország.

Csodával határos, hogy Horvátország és Románia felől egyetlen határsértő sem érkezik. Lehetséges persze, hogy mégsem csodáról van szó, csak egyszerűen arról, hogy Horvátország és Románia határait - ellentétben Magyarországéval - valakik őrzik. Oda nem megy be bárki, aki csak akar, hanem csak az, akit ezek az országok be akarnak engedni. Akiket beengedni ezen országoknak nem áll érdekében, azokat ezen országok nem engedik be. Ez egy nagyon érdekes és tanulságos jelenség. Egészen egzotikus.

Érdekes az is, hogy ezen egzotikus országoknak sehol sem keltik "idegengyűlölő" hírét. Ezek az országok nem is kérnek majd bocsánatot az ENSZ-ben évtizedek múlva. Nem is idegengyűlölők persze. Csak őrzik, védik a határaikat. A saját jól felfogott érdekeiket.

Ezekben az országokban a határőrizetért felelős miniszternek már régen le kellett volna mondania, ha csak ezredannyi határsértő sétálna át határain, mint amennyi az ultraliberális ország határain sétál át naponta.

Az ultraliberális ország most azért kerítést épít a határon. Szájára is veszi érte a fél világ. Meg saját  polgárainak ellendrukker hányada is. Azokban a szintén egzotikus, különös országokban  - USA, Izrael, Spanyolország és a többiek, ahol már régóta élvezik a határkerítés (vagyis a saját érdekek védelmének) hasznát - pedig az értők csak mosolyognak.

Mert az ultraliberális ország valójában balekország, a balekon pedig mosolyogni szokás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése