2014. november 18., kedd

A család

A polgármester öccse, Budapest, V. kerület (itt)

A családok. Akár a nemzet. Szép eszmények.
Bő 100 millió évente azért erre is elmegy. Nemzeti az adóhatóság, amely ennek forrását folytatólagosan beszedi.

Történt már ott, az V. kerületi önkormányzatnál egy pár közfigyelemre méltó dolog az elmúlt években. Az egyik leginkább figyelemre méltó ezek közül az, hogy a helyi ellenzék nemigen bolygatta ezeket a figyelemre méltó dolgokat (egy bizonyos antináci emlékmű elleni hablatyolás túlságosan leszívta az energiájukat). Hogy miért, annak kizárólag egyetlen oka lehet. E rendkívül nyomós ok megfejtését a HÚ olvasói találós kérdésül/házi feladatul  kapják. Azt azért tudni illik, de talán mondani sem kell, hogy az ilyesféle ellenzék eltartása is a nemzet vállát nyomja.

Juhász Péter most bekerült újoncként a testületbe. Neki úgy látszik, eddig nem mertek még szólni. Az már valódi nemzeti érdek, hogy továbbra se merjenek. Hogy méltán úgy higgyék, neki nem lehet...

Túl sok minden történt már ennél az V. kerületi önkormányzatnál ahhoz, hogy ki ne pattanjon az a bizonyos magyar (nemzeti) bicska a zsebben. (Az Index amúgy  informatív összeállítása igencsak töredékes.)

Nemzeti érdek az is, hogy a nemzet figyelme ne lankadjon, emlékezete ne halványuljon, ítélőképessége ne tompuljon. Hite pedig - főképpen - el ne vesszen: bizonyosan eljön még az ideje annak, hogy önnön közéletét ettől a mostani mocsoktól megtisztítsa, az efféle "családokat" visszamenőleg is elszámoltassa.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése