2014. március 4., kedd

Közbiztonság, szolidaritás

Tüntetés a közbiztonságért Ormosbányán (itt)

A demonstráción nemcsak - a szokásos módon - a Jobbik képviselője, de - szokatlanul - a baloldali ellenzék, az Összefogás képviselője is megjelent.
De Nyakó István sajnos ritka madár. Talán rájött, hogy azok a kiszolgáltatott, védtelen helyzetben élő honfitársaink, akiknek mindennapi életélménye a bűnözés, akiknek az udvarában éjjelente idegenek járnak, szintén rászorulnak a szolidaritásra. Ezek a honfitársaink többnyire nem a felső tízezerhez tartoznak. Szerény vagyonuk szorgos munkájuk gyümölcse De akiknek a kertjét a sötétben idegenek dézsmálják, nem csak vagyoni veszteséget szenvednek el. Hanem életminőségbelit is jócskán.
Ha a ritka madár társait rá tudná venni arra, hogy legalább időnkénti megjelenésükkel, legalább együttérzésük időnkénti kifejezésével éreztessék a szenvedőkkel, hogy nincsenek teljesen magukra hagyatva: akkor a közelgő választások eredménye is másképp alakulna.
Amíg azonban a többi madárnak ilyen látványosan nehezére esik bármiféle együtt érző üzenet kibocsátása, addig nincs mit csodálkozni az eredményen. Addig a szélsőjobbnak mindig meglesz az a 15-20 százaléknyi támogatottsága, amely a vezérelnök leváltását aritmetikailag is lehetetlenné teszi. Az eredendő ok pedig világos: több százezernyi állampolgár bajának semmibevétele, nem más.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése