2012. május 31., csütörtök

Valutaháború

Valutaháború Európa ellen - Amerikából (itt)

Az is elképzelhető, hogy az Európa elleni valutaháborút nem a szabadság hazájából, de nem is Tel-Avivból irányítják. Nem is a misztikus "pénzügyi háttérhatalom" elképzelhető fészkeiből. (A gyengébbek kedvéért: az idézőjelben egy kedvelt neonyilas, egyben szélsőbaloldai toposz. A HÚ szerint használatát csak érett, szellemi értelemben legalább 18 éven felüli közönség előtt szabadna engedélyezni.)
Hanem közelebbről, megfoghatóbb helyekről.
Olyan kelet- és dél-kelet európai régiókból, ahol "a szárnyakat lenyesték s halottasak az esték"...
Ahol vezérelnökök és készséges (egyben hivatásáruló) szolgálóik butítják a népet, amely kész ezen a butításon elandalodni. Ahol gúnyolják, tagadják, kikezdik az európai értékeket. Ahol "szabadságharcot" vívnak az európai intézményekkel szemben. De alattomosan ezt is letagadják, ha kell. Ha kell, Európa prókátoraivá lesznek. Mint most ezzel az Európa elleni valutaháborúval. Ha úgy adódik, Amerika barátai. Ha meg úgy, akkor Szaddamnak szurkolnak az életüket kockáztató amerikai fiatalokkal szemben.

Amint a vezérelnök és jobbkeze kibukik a hatalomból, az Európa elleni valutaháború erői vélhetően jelentősen gyengülnek majd. Európa pénze pedig bizonyosan erősebb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése